U trendu

Još 300 profesionalnih vojnika u stroju Vojske Srbije

Ministarstvo odbrane pokrenulo je proceduru za prijem 300 profesionalnih vojnika do početka novembra, dok se naredne godine očekuje prijem još 1.500 vojnika u Vojsku Srbije, saopšteno je danas. 

Kako se navodi, inicijativa je potekla od ministra odbrane Zorana Djordjevića.

U toku 2016. godine primljeno je 95 profesionalnih vojnika, dok se na obaveštenje o prijemu profesionalnih vojnika u Specijalnu brigadu, koji se primaju iz redova vojnika u rezervi, u roku od dve nedelje odazvalo 255 kandidata.

„Podsećamo da u profesionalnu vojnu službu mogu da budu primljeni samo kandidati koji su prethodno odslužili vojni rok sa oružjem, te da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije od decembra uspostavljaju novi način dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem koje će trajati šest meseci“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da je cilj da se dodatnom obukom vojnika unaprede operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije, da se rasterete profesionalni vojnici koji će se više baviti usavršavanjem stečenih znanja i veština, kao i da se osnaži rezevni sastav.

„Jedan od benefita predvidjenih za nove vojnike jesu veće novčane naknade u poslednja tri meseca služenja vojnog roka“, navodi se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.