U trendu

Junkera poštujem,ali ne podnosim lažne simetrije

Junkera poštujem, ali ne podnosim lažne simetrije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera na njegovo upozorenje evropskim zvaničnima na širenje antisrpske politike u regionu, posebno u Hrvatskoj.

„Neću ništa da kažem, jer Junkera izuzetno poštujem. O sadržaju pisma neću ništa da govorim“, rekao je Vučić novinarima.

„Ne podnosim kada se sve poistovećuje i kada se prave lažne simetrije i ravnoteže, mislim da to svi časni ljudi teže podnose“, rekao je Vučić.

„To je i odgovor na dileme zašto nećemo odgovaramo ni Hrvatskoj, ni bilo kome durgom. Za narod i za državu su nam rekli da je “šaka jada“, ne za nekog političara, i to smo prećutali“, podsetio je.

Premijer je rekao da je to prećutano „ne zato što smo slabi, već zato što smo dovoljno jaki da brinemo o svojoj budućnosti“.

On je zaključio da bi svakako najviše poena dobio „kada bi brutalno odgovorio“, ali neće, jer hoće da brine o budućnosti.

Junker je u odgovoru na premijerovo pismo pozvao sve države u regionu da poštuju principe dobrosusedskih odnosa i pomirenja, te da ponovo uspostave i probleme rešavaju u dijalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.