U trendu

Kadaj Bujupi: Opravdan svaki postupak koji sprečava formiranje ZSO

Šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi izjavila je večeras da je spremna da ponovo učestvuje u akcijama opozicije poput bacanja suzavca u skupštini, kako bi bilo sprečeno formiranje Zajednice opština sa srpskom večinom i demarkacija granica sa Crnom Gorom.

Kadaj Bajupi je to izjavila večeras nakon odluke Vrhovnog suda da joj kaznu pritvora zameni kućnim, prenose kosovski mediji. Poslanica AZBK osumnjičena je za izazivanje opšte opasnosti i aktiviranje suzavca, koji se u kosovskom krivičnom zakonu tretira kao oružje.

Predstavnici opozicije su upotrebom suzavca onemogućili održavanje nekoliko sednica Skupštine Kosova. Na taj način protestvovali su zbog sporazuma o Zajednici opština sa srpskom većinom i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Sud je osim Kdaj Bajupi odredio privor i poslanicima Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju i Aljbuljeni Hadžiju, dok je mera kućnog pritvora izrečena poslanicima Fisniku Ismajljiju i Ismajlju Kurtešiju, kao i poslaniku Incijative za Kosovo Hađi Šalji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.