U trendu

Kakvu izbornu kampanju obećavaju stranke: Stragetija političara- silazak u narod

Stranke i političari među građanima, a ne u spotovima – to će biti odlika predstojeće izborne kampanje, sudeći bar po rečima sagovornika „Politike” i iz vlasti i iz opozicije. Videćemo, na kraju, kad se podvuče crta ispod svih izbornih troškova, da li će se ta strategija odraziti na ukupnu strukturu rashoda u kampanji, odnosno da li će ove godine na oglašavanje otići manje od 70 odsto novca učesnika na izborima.

Toliko je otišlo na oglašavanje u kampanji pre dve godine (ukupni rashodi koje su stranke prikazale bili su oko 2,1 milijardu dinara), dok je pred izbore 2012. u istu svrhu utrošeno čak 77,67 odsto od oko 1,7 milijardi dinara ukupno uloženih sredstava. Najveći deo ovih sredstava, naravno, pripao je televizijama.

Izbori na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou neće biti raspisani još neko vreme, ali zna se da će biti između 22. aprila i 22. maja, pa stranke uglavnom već znaju šta im je činiti. Ali ne i ko će im izvoditi „marketinške radove” – ili bar nisu još spremni to da kažu. Opet, deo onih kojima smo se obratili kaže da će se osloniti na sopstvene snage.

(Biljana Baković, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.