U trendu

Kampanja za bolje lečenje karcinoma

Srpsko lekarsko društvo sprovodi projekat „Onkologija u Srbiji – znanjem protiv malignih bolesti“, a cilj je što bolja obučenost medicinskog osobja kako bi se predupredio porast broja obolelih od karcinoma.

Jedinstvena edukativna platforma za lekare sa stručnim tekstovima o onkologiji postavljena je na veb stranici www.onkologija.edu.rs. Pored informativnog materijala, lekare na portalu očekuju testovi akreditovani od strane Zdravstvenog saveta Srbije, koji pomažu u kontinuiranoj edukaciji i prikupljanju bodova neophodnih za obnovu licence za rad.

Edukativna platforma deo je projekta Srpskog lekarskog društva namenjenog lekarima opšte prakse i užih specijalnosti, kako bi obnovili, dopunili i osavremenili svoja saznanja o prevenciji, ranom otkrivanju i lečenju malignih bolesti.

Predsednik Srpskog lekarskog društva Radoje Čolović rekao je agenciji Beta da u Srbiji svake godine od raka oboli oko 37.000 ljudi, a od tog broja više od 60 odsto umre.

„Shvatili smo da je neophodan širi pristup problemu, tako da je edukacija pažljivo planirana kako bi lekari dobili znanja koja su najpotrebnija u svakodnevnoj praksi“, kazao je Čolović.

On je istakao da testovi koji su postavljeni na portalu Srpskog lekarskog društva služe da lekari utvrde svoje znanje i prepoznaju eventualne greške u lečenju.

„Lekar koji kaže da nije pogrešio, ne govori istinu. Uvek treba preispitiati sebe, postoje greške koje nikada ne moraju da buu otkrivene i za koje samo vi kao lekar znate“, kazao je Čolović.

„Ovakav vid edukacije je značajan jer će naši lekari na jednom mestu dobiti sve informacije o najučestalijim malignim bolestima u Srbiji i o modernim pristupima u lečenju“, ocenio je direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Radan Džodić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar