U trendu

Keljani: Povredjeno šest policajaca, uhapšeno dvoje u Prištini

Tokom današnjih nereda u i ispred Skupštine Kosova povređeno je šest policajaca i jedan demonstrant, dok je uhapšeno dvoje učesnika protesta, izjavio je danas portparol policije Kosova Baki Keljani.

Prema njegovim rečima, učesnici protesta u Prištini su tokom napada na policiju, koja ih je sprečila da uđu u dvorište Skupštine Kosova koristili molotovljeve koktele i kamenje.

Protest je organizovan kako bi se sprečilo održavanje sednice Skupštine Kosova, a u znak protivljenja sporazumu o zajednici opština sa srpskom većinom i sporazumu o demarkaciji „granica“ sa Crnom Gorom.

Dok su poslanici opozicije izlazili iz Skupštine, u kojoj su prethodno koristili suzavac da prekinu sednicu, izbio je sukob poslanika opozicije i pripadnika policije. Tom prilikom je, prema fotorafijama koje prenose prištinski mediji, povređen poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti, koji je ranije prizna da je on koristio suzavac danas u parlamentu.

Keljani je rekao da je policija postupala u skladu sa zakonom.

„Preduzeli smo sve mere da obezbedimo red pre i tokom održavanja sednice Skupštine Kosova“, rekao je Keljani.

Opozicija je danas šesti put zaredom bacila suzavac u skupštinskoj sali. Vladajuće stranke ipak su održale sednicu u alternativnom prostoru, bez prisustva opozicije i pod jakim policijskim obezbeđenjem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.