U trendu

Keri i Vučić razgovarali o podršci SAD i saradnji u regionu Zapadnog Balkana

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Briselu sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džonom Kerijem o američkoj podršci evropskom putu Srbije, saradnji na Zapadnom Balkanu i jačanju odnosa Srbije i SAD. 

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić je zahvalio državnom sekretaru Keriju na jasnoj i nedvosmislenoj američkoj podršci na evropskom putu Srbije, posebno u procesu otvaranja poglavlja 23 i 24.

Američki državni sekretar pohvalio je politiku regionalne stabilnosti, koju vodi Vlada Srbije i zatražio od premijera Vučića da, u procesu pomirenja medju narodima Zapadnog Balkana, nastavi sa aktivnim i iskrenim odnosom, koji je u smirivanju tenzija u tom delu Evrope pružio značajne rezultate, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je bilo reči  i o unapredjenju inače dobrih bilateralnih odnosa Srbije i SAD za šta, kako je ukazano, postoji obostrana spremnost. 

U saopštenju se dodaje i da je sastanku dvojice zvaničnika prisustvovala je i pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland koja je nedavno posetila Srbiju.

Kako je rečeno novinarima u izvorima bliskim sprskoj delegaciji, posle susreta Keri – Vučić u Briselu, u razgovoru je naglašeno i da srpska strana neće reagovati na traženje Zagreba da se danas uoči otvaranja poglavlja 23 i 24 Beograd da izjavu – razjašnjenje stava oko zahteva Hrvatske da Srbija povuče regionalnu nadležnost srpskog suda za ratne zločine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar