U trendu

Kolaps u Beogradu zbog dolaska predsednika Kine

Saobraćaj u Beogradu otežan je zbog dolaska kineskog predsednika Si Đinpinga, koji je oko 14 sati stigao u trodnevnu posetu Srbiji.

Autoput u blizini aerodroma „Nikola Tesla“ bio je potpuno blokiran zbog prolaska kolone, a helikopteri su nadletali aerodrom.

Trenutno su zatvoreni delovi autoputa u pravcu ka gradu od aerodroma, a zatvoren je i deo Ulice kneza Miloša, od Nemanjine ka Gazeli.

Kako je rečeno u Žutom taksiju, saobraćaj na autoputu od Ustaničke ka Novom Beogradu potpuno je u zastoju, a situaciju još više komplikuje to što se zapalio automobil na Južnom bulevaru.

Deo od autoputa ka Sajmu je u oba pravca u potpunom zastoju, pa građanima iz Žutog taksija poručuju da izbegavaju gužve u tim delovima grada.

Tačna ruta kojom će prolaziti delegacija kineskog predsednika i tačna satnica nisu poznate, ali se zna da će kineski predsednik oko 16.30 položiti kamen temeljac za Kineski kulturni centar u Ulici Trešnjinog cveta, nakon čega će se prošetati Kalemegdanom, pa će i saobraćaj u tim delovima grada biti obustavljan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.