U trendu

Komesarijat neće dozvoliti da se bilo ko smrzne

Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije saopštio je danas da postoje dovoljni kapaciteti za smeštaj migranata koji prolaze kroz Srbiju i da neće dopustiti da se bilo ko smrzne zbog neposedovanja adekvatne potvrde ili zbog toga što je ona istekla.

Info centar za azil apelovao je danas na nadležne službe da se izbeglicama koji se nalaze u Beogradu i koje imaju isteklu tranzitnu policijsku potvrdu, kao i onima bez potvrde, omogući da spavaju u prihvatnim centrima.

U Komesarijatu za izbeglice agenciji Beta je tim povodom rečeno da su  svesni kakve su vremenske prilike i da će u skladu sa time i reagovati.

„Bez obzira na to što određen broj migranata nisu tražioci azila i što njihov boravak više nije legalan, omogućen im je boravak u centrima za smeštaj tražilaca azila, jer su ovakve vremenske prilike i temperature za ljude ih tih krajeva ekstremne“, rečeno je u Komesarijatu.

Kako je istaknuto, niko od njih neće biti ostavljen bez smeštaja i hrane dok se vremenske prilike ne poprave i ne nađe drugo rešenje.

Prema prognozi meteorologa u narednih sedam dana u Srbiji biće uglavnom suvo i veoma hladno, samo se u noći izmedju subote i nedelje i u nedelju tokom dana očekuje prolazno naoblačenje sa snegom.

Do ponedeljka u jutarnjim satima biće umeren i jak mraz, a najviša temperatura u većini mesta oko nula stepeni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.