U trendu

Kompanija negira da je zloupotrebila podatke porodilja

Kompanija Medis, nad kojom je poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pokrenuo postupak povodom vesti da su koristili llčne podatke porodilja za reklamiranje svojih proizvoda, saopštila je danas da ne poseduje bazu podataka tih žena već da su samo koristili usluge druge kompanije Care Direct.

„Kompanija Medis u svim zemljama radi isključivo poštujući važeće zakone. Medis Pharma je koristila usluge drugog pravnog subjekta – Care Direct koja porodiljama dostavlja direktnu poštu. Medis Pharma ne poseduje i ne raspolaže bazom podatka“, navedeno je u saopštenju.

Takodje je saopšteno da je Medis dostavila svoj materijal firmi Car Direct u skladu sa Zakonom o oglašavanju.

Mediji su ranije javili da su lični podaci porodilja iz cele Srbije, a najviše iz Novog Sada, zloupotrebljeni i ustupljeni distributeru adaptiranog mleka, koji ih „zasipa reklamnim materijalom“, nakon čega je poverenik Šabić pokrenuo postupak nad tim firmama.

Poverenik je naveo da ukoliko pravno lice prikuplja podatake o ličnosti gradjana, ono mora prethodno upoznati gradjane sa svim aspektima obrade njihovih podataka pa i s tim da li će podaci biti ustupani trećim licima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.