U trendu

Kosovski Srbi pisali Banu, podržavaju Jeremića

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je otvoreno pismo generalnom sekretaru UN Ban Ki-munu, i svim članicama Saveta bezbednosti, u kome daje podršku Vuku Jeremiću u kandidaturi za generalnog sekretara svetske organizacije.

„Ubeđeni smo da bi Jeremić savesno i časno obavljao tu visoku funkciju, a i u interesu svih žrtava na Kosovu i Metohiji. Pravedno je da se konačno progovori o kidnapovanim Srbima, Romima, Gorancima, Muslimanima, Albancima, koji su oteti od strane terorističke OVK u predratnom, ratnom i posleratnom periodu po dolasku KFOR, NATO, UNMIK“, navodi se u pismu, koje prenosi B92.

Bivši šef srpske diplomatije Jeremić je danas, u četvrtom krugu neformalnog glasanja za novog generalnog sekretara UN, zauzeo treće mesto.

Kosovski konzulat u Njujorku prosledio, uoči današnjeg kruga glasanja, svim zemljama članicama UN pismo Udruženja porodica nestalih tokom rata na Kosovu, u kojem se traži da Jeremić ne bude izabran za naslednika Ban Ki-muna jer dolazi iz zemlje koja je počinila zločine tokom rata na Kosovu i „namerno onemogućila porodicama nestalih da razjasne sudbinu svojih najbližih“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar