U trendu

Krenula isplata pomoći u školama i vrtićima

Isplata jednokratne pomoći od 7.000 dinara zaposlenima u školama i vrtićima počela je, potvrdjeno je danas u sindikalnim organizacijama.
Čelnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Samostalnog sindikata predškolskog obrazovanja i vaspitanja kazali su za agenciju Beta da je isplata jednokratne pomoći počela juče.

Prema njihovim rečima većina zaposlenih dobila je novac, ali postoje i sporadični problemi.

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da je uputsvo o isplati školama prosledjeno u nedelju uveče, ali da se pojedine škole nisu najbolje snašle i razumele uputsvo.

„Problem postoji ukoliko jedan nastavnik ne radi samo u jednoj školi. Prema uputsvu pomoć isplaćuje matična škola, ali postoje škole koje se u tome nisu snašle“, kazala je Janković i dodala da danas i sutra očekuje rešenje ovih problema.

Predsednica Samostalnog sindikata predškolskog obrazovanja i vaspitanja Ljiljana Kiković kaže da pojedine lokalne samouprave koje su u slučaju predškolaca zadužene za islatu nisu dobro obavile svoj posao.

„Dogovor je da jednokratnu pomoć dobiju i oni koji su zaposleni na odredjeno vreme, izuzetak je ukoliko je neko na radnom mestu jako kratko, na primer, tek mesec dana. Pojedine lokalne samouprave to nisu uvažile, pa spiskovi nisu potpuni“, kazala je Kiković.

Vlada je 19. novembra usvojila zaključak da bude isplaćena jednokratna pomoć od 7.000 dinara zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, visokoškolskim ustanovama, predškolskim i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.