U trendu

KRIK podneo pritužbu zbog incidenta kod 'Savamale'

Istraživačka mreža KRIK podnela je danas beogradskim službama pritužbu zbog incidenta u kojem su učestvovali pripadnici Komunalne policije, kada su novinarima oduzeti foto-aparat  i mobilni telefon, a video materijal je obrisan.

U saopštenju KRIK-a, navedeno je da je pritužba podneta na rad načelnika Nikole Ristića, njegovog zamenika Darka Vujisića i nekoliko pripadnika komunalne policije zbog incidenta koji se dogodio 21. oktobra, kada su novinari napadnuti i sprečeni da obavljaju svoj posao. 

Na video snimcima, koje je KRIK objavio istog dana kada se napad dogodio, vidi se da su komunalni policajci u civilu u prisustvu načelnika Ristića novinarima oduzeli foto-aparat i mobilni telefon. Zatim su obrisali video snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje gradonačelniku Beograda Siniši Malom u vezi sa istraživanjima koja je KRIK objavio, a kojima se gradonačelnik optužuje za sukob interesa sa pozicije direktora of-šor kompanije na Devičanskim ostrvima.

Događaj se odigrao nedaleko od restorana „Savanova“.

S obzirom na to da je u incidentu, što se vidi na objavljenim snimcima, učestvovao i načelnik komunalne policije, KRIK je podneo pritužbu Skupštini grada i gradonačelniku Beograda. Komunalnoj policiji KRIK se žalio na rad njenih pripadnika u civilu.

„Predlažemo da internom istragom ustanovite identitet komunalnih policajaca koji su osim načelnika Nikole Ristića i njegovog zamenika Darka Vujisića prisustvovali događaju i učinili gore opisane neustavne i nezakonite radnje… i da sprovedete postupak protiv istih“, navodi se u pritužbi novinara KRIK-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar