U trendu

Krkobabić: Pomoć penzionerima i za Uskrs

Ministar zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić najavio je danas da će penzioneri dobijati još jednokratne pomoći kad god za to bude bilo sredstava u državnoj kasi. On je najavio da će sledeća isplata jednokratne pomoći biti pred Uskrs.

„Razgovarao sam sa premijerom i nadam se da ćemo pred Uskrs ili 1. maj isplatiti još jednu jednokratnu pomoć penzionerima“, rekao je Krkobabić.

Na akciji pokretnog šaltera pošte u selu Žirinovica okupilo se više stotina meštana, koji su vidno bili zadovoljnu što će jednog radnog dana u nedelji u njihovom selu preko poštanskog službenika moći da obave transakcije, da sa opštinskim službenikom završe administrativne poslove i naravno i da ih lekar pregleda.

Osamdesetogodišnja penzionerka iz Žirinovica pohvalila je ministra Krkobabića i premijera Vučića za redovno slanje penzija.

„Mlogo mi znači što su mi došli na noge, otvorim kapiju, platim dadžbine što moram, evo bio i doktor i povio mi nogu, ja sam poslužila kafu i za mene i moje unuče to mlogo znači da nam, dođu“, rekla je penzionerka.

Ministru Krkobabiću ona je poručila „dobro je da si nam ti živ i šalješ nam penzije ali samo malo povećaj, stara baba ne može da kopa, treba da se jede i provede“.

Ministar ju je pomenuo i u obraćanju meštanima i rekao da nijedan penzioner u Srbiji neće biti zaboravljen i obećao da će penzije biti uvećane čim se stvore uslovi za to.

I meštani sela Prnjavor, Milatovac kažu da akcija „Država Srbije u selima Srbije“ vraća život u selo i misle da će im nedeljni dolazak poštara, opštinskog službenika i lekara omogućiti bolji život.

Na području opstine Batočina akcija je zaživela u pet sela u kojima živi oko 2.500 stanovnika koji će jednom nedeljno imati usluge pokrenutog poštanskog šaltera, opštinskog službenika za izdavanje i overu dokumenta kao i usluge lakara opšte prakse.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar