U trendu

Krkobabić: Pošta Srbije od jeseni uvodi fiksnu telefoniju

Pošta Srbije će od ove jeseni uvesti usluge fiksne telefonije i početi da nudi objedinjene pakete fiksne telefonije, kablovske televizije i interneta, najavio je danas generalni direktor tog javnog preduzeća Milan Krkobabić.

On je novinarima rekao da će Pošta te usluge moći da ponudi po ceni nižoj od bilo kojeg drugog operatera.

„Pošta je već podnela zahteve (za fiksnu telefoniji), uskoro ćemo realizovati nova tehnološka rešenja primerena ovom novom vremenu“, rekao je Krkobabić.

Generalni direktor Pošte je podsetio se to javno preduzeće ranije bavilo uslugama fiksne telefonije, koje su 1997.  izdvojene u novoformirani Telekom Srbije, ali da ljudi u Srbiji i sad često kažu „telefon ne radi kriva je Pošta“.

„Kompanija mora da raste i razvija se, pre svega u tehnološkom smislu. Nastavljamo ulaganje u informacione tehnologije, kao jedan od ključnih sektora za savremene pošte u svetu“, rekao je generalni direktor Pošte Srbije.

Krkobabić je najavio i da će Pošta Srbije razvijati i finansijske usluge. „To je segment  usluga gde će Pošta sa promenom zakonskih rešenja o obavljanju platnog prometa od jeseni biti u prvom planu“, rekao je on.

Krkobabić je ocenio da se u sektoru finansijskih usluga poslovne banke polako ali sigurno povlače iz onih delova u kojima nemaju interes i da već u 16 opština nema ni jedne poslovne banke, a do je Pošta Srbije prisutna u svakoj opštini u Srbiji i ima četiri puta veći broj finansijskih transakcija nego sve poslovne banke zajedno.

Pored toga, dodao je, veoma brzo će Pošte Srbije početi da se bave menjačkim poslovima.

„Vrlo brzo otvaramo menjačnice, to smo i nekada radili, a uvode se i poslovi posredovanja u osiguranju“, rekao je generalni direktor Pošte Srbije.

Krkobabić je rekao i da  je za prva tri meseca 2015. Pošta imala neto dobit od  osam miliona evra, što je za 2,2 miliona evra više nego u istom periodu prošle godine.

„Ovim tempom sigurno ćemo preći iznos dobiti od 30 miliona evra na godišnjem nivou“, rekao je Krkobavić i istakao da je Pošta Srbije dokaz da javna preduzeća u Srbiji mogu da posluju profitabilno, investiraju i razvijaju se.

Na pitanje da li će Pošta Srbije preuzeti sistem specijalnih komunikacionih veza obaveštajnih službi i policije zbog prodaje Telekoma Srbije, Krkobabić je rekao da je to u nadležnosti Vlade Srbije.

„Proces izmeštanja sistema specijalnih veza je u nadležnosti Vlade Srbije. Pošta Srbije će kao javno preduzeće obaviti svoj deo posla u onoj meri u kojoj joj bude poveren. Imamo dovoljne kapaciteta da to uradimo, Pošta Srbije je jedan uređen sistem“, rekao je Krkobabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar