U trendu

Kupanje na Adi od subote

Sezona kupanja na Adi Ciganliji, najvećem beogradskom izletištu, biće zvanično otvorena u subotu 11. juna. Veče pre toga na makiškoj strani, nadomak velikog parkirališta, biće upriličeno otvaranje „Bir garden festivala” na kojem će nastupiti muzičar Kiki Lesendrić.

U upravi JP „Ada Ciganlija” napominju da su pripreme za početak sezone pri kraju i da temperatura Savskog jezera i vremenske prilike, kako najavljuju meteorolozi, idu naruku i kupačima i posetiocima.

Za vikend je najavljena prijatna temperatura vazduha do 26 stepeni. Ali ako bi kojim slučajem jezerska voda bila hladnija od propisane, sugrađani, naročito hronični bolesnici, ipak ne bi trebalo da ulaze u vodu jer temperaturne razlike mogu loše uticati na njihovo zdravstveno stanje.

– Dobra vest je da na Adi Ciganliji radi i spasilačka služba svakog dana, a tu je non-stop dežurna i služba obezbeđenja koja može da reaguje u svakom trenutku – napominju u „Adi”.

Na najvećem gradskom izletištu pripreme za ovu sezonu počele su još prošlog oktobra kada je pokošena trava u jezeru. Potom je proširen kružni tok i otvorena nova saobraćajna traka na ulaznoj rampi.

Postavljeno je još jedno naplatno mesto na rampi. Proširena je i saobraćajnica pored rampe kod uprave kupališta, izgrađen plato na jezeru kod centralnih tribina na površini od 180 kvadrata za održavanje raznih kulturnih i sportskih manifestacija… Uređen je i piknik prostor gde su kompletno reparirane sve rustik garniture.

U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda, tokom letnjeg raspusta na Adi će biti obezbeđene besplatne škole plivanja i ronjenja, a uz đačku knjižicu školarci će moći da iznajme bicikle i rolere, svake srede od 9 do 19 sati. Kao i prethodnih godina, posetiocima će biti dostupan i „Grad na vodi”, „Zip lajn” žičara, „Dino park”…

(M. R. B, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.