U trendu

Kupovina karata u javnom prevozu od sada i preko telefona

Uveden je nov način kupovine karata u gradskom prevozu koji korisnicima mts-a, koji imaju android novije generacije, omogućava da telefonom kupe kartu po nižoj ceni od one koju bi kupili u vozilu gradskog prevoza.

Kako je rečeno, građani će tu uslugu moći da koriste od ponedeljka, 21. decembra.

Izvršni direktor za privatne korisnike u „Telekomu Srbija“ Natalija Jagodić rekla je da uslugu mogu da koriste pripejd i postpejd korisnici mts-a koji imaju pametne telefone sa podržanom NFC tehnologijom i verzijom android operativnog sistema 4.4 ili većom.

Kako je objasnila, usluga se koristi tako što korisnik na svom telefonu preuzme aplikaciju MTS centar u okviru koje odabere uslugu bus plus i vremensku pojedinačnu kartu koju želi da kupi.

Karta se očitava jednostavnim prislanjanjem na validator u vozilu gradskog prevoza, dodala je Jagodić.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je novinarima da je Beograd četvrti grad u svetu u kome je moguće kupiti kartu za prevoz preko telefona, odnosno za korisnike mts-a.

„Karte se na taj način mogu kupiti u Londonu, Šenženu i odnedavno u Barseloni. Trenutno je ovakav sistem na testiranju u Torontu, Montrealu i nekoliko holandskih gradova i mi smo ponosni što smo pokazali da u nečemu možemo da budemo konkurenti sa svetom“, rekao je Vesić.

Kako je dodao, od sada građani koji trenutno kod sebe nemaju Bus plus karticu mogu da, bez ikakvih problema i na veoma jednostavan način, kupe kartu preko svog telefona.

Za sada se na taj način mogu kupiti samo dnevne karte, rekao je Vesić i najavio da će u narednom periodu biti omogućena i kupovina mesečnih kartica preko mts-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar