U trendu

LDP: Dosta je bilo ucenama želi da dodje na vlast na Vračaru

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je večeras da pokret „Dosta je bilo “ Saše Radulovića želi da putem ucena dodje na vlast u beogradskoj opštini Vračar.

„Pregovori o formiranju vlasti na Vračaru počinju da liče na jeftinu rijaliti zabavu, i u njima, pored vrlo malo politike, očigledno dominira želja pokreta ‘Dosta je bilo’ da putem ucena dodje na vlast“, saopštio je Opštinski odbor LDP Vračar.

Dodaje se da razgovori Pokreta Dosta je bilo sa Demokratskom strankom (DS) ni na koji način ne obavezuju LDP, „pošto populizam, demagogija i laganje nikada nisu bili naši principi, tako da smo spremni da platimo bilo koju cenu zbog toga, kao što smo uvek i plaćali“.

LDP je ukazao i da saradnja sa pokretom Dosta je bilo, kao i sa svim ostalim strankama i pokretima, mora biti zasnovano na zajedničkoj politici, principima i vrednostima koji su zajednčki sadržalac bilo kakve saradnje.
 
„Za nas su svi principi transparentosti prihvatljivi, a posebno principi depolitizacije i departizacije, što smo u upravljanju gradom Beogradom između 2008. i 2012. prvi i krenuli da sprovodimo“, naveo je LDP.

Ta stranka je upitala Radulovića „zašto te principe nije sproveo na opštini Savski venac, gde već dve godine vrši vlast sa strankama koje vladaju na republičkom nivou“.

Pokret Dosta je bilo saopštio je ranije danas da dogovori sa odbornicima liste „Vračar slobodno“ koju je na lokalnim izborima predvodila DS idu odlično i u pravcu formiranja vlasti u toj beogradskoj opštini.

Taj pokret je naveo da je izjava odbornika iz LDP Čedomira Jovanovića da Dosta je bilo ucenjuje nekoga u trenutku kada se dobro odvijaju pregovori koje predvodi Branimir Kuzmanović (DS), u ime liste „Vračar slobodno“, očigledno inspirisana politikom Čedomira Jovanovića koji se otvoreno nudi Aleksandru Vučiću na svim nivoima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar