U trendu

LDP: Saopštiti sve podatke o rušenju objekata u Savamali

Liberalno demokratska partija (LDP) Beograda zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Sefanovića da u najskorijem roku obavesti javnost o svim pojedinostima u vezi sa rušenjem objekata u Savamali.

„Ukoliko se ne otkrije ko je dao sebi za pravo da pošalje bandu sa fantomkama da bez naloga i bilo kakvog pravnog objašnjenja u sred noći sruši zgradu u centru Beograda, bila bi to jedna od najvećih sramota u istoriji našeg glavnog grada i naše zemlje“, naveo je LDP u saopštenju.

Ta stranka je dodala da ako je u 2016. godini moguće da neko ruši po Beogradu, a da na tako nešto policija ne reaguje i okreće glavu, onda je jasno da „više niko u Beogradu i Srbiji ne može da se oseća sigurno u takvom stanju anarhije i bezvlašća“.

U noći izmedju nedelje i ponedeljka grupa od oko 30 nepoznatih osoba, uz pomoć bagera, srušila je nekoliko privatnih objekata u Savamali. Nakon što je slučaj privukao pažnju javnosti, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić tražio je informaciju od gradskih vlasti zbog čega su ti objekti porušeni i ko ih je srušio, ali je iz Skupštine grada Beograda saopšteno da grad nema nikakve veze sa tim slučajem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.