U trendu

LSV će učestvovati u vlasti u Novom Sadu

Predsednik novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Kravić izjavio je danas da ta stranka nema pravo da odbije poziv za pomoć Novom Sadu zbog čega je odlučila da učestvuje u gradskoj vlasti.

Kako je objasnio u pisanoj izjavi, Novom Sadu su neophodni krupni rezovi, veliki potezi, reorganizacije i infrastrukturni projekti.

Gradski odbor LSV doneo je juče odluku o učešću u vlasti u Novom Sadu, zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

„Važno je da u tome učestvujemo jer LSV ima ljude i znanje da doprinese razvoju grada, a program koji nam je predočen se u velikoj meri poklapa sa našim planom i prioritetima u razvoju Novog Sada“, rekao je Kravić.

Ta stranka je navela da će aktivno učestvovati u gradskoj vlasti, kako bi maksimalno unapredila život gradjana, što je, kako je dodao, normalan cilj svake stranke, naročito na lokalnom nivou.

„Ova odluka znači ne samo veliku odgovornost prema našem gradu i biračima, već i našim političkim ciljevima, jer je rad za bolji, i uredjeniji Novi Sad neizostavan deo borbe za bolji život u Vojvodini i njenu punu autonomiju“, dodao je Kravić.

Kravić se oglasio nakon burne reakcije u javnosti koja se podigla zbog odluke da će na lokalnom nivou LSV saradjivati sa SNS i SPS, kao i zbog navoda da je taj dogovor postignut u Begradu izmedju predsednika stranke Nenada Čanka i predsednika SNS Aleksandra Vučića, kako bi bio izglasan novi Ustav Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.