U trendu

Lutovac (DS): Svi potencijalni kandidati postaju meta medija bliskih vlastima

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac ocenio je danas da su meta medija pod kontrolom vlasti postali svi ljudi koji su se pojavili u istraživanjima javnog mnjenja i pokazali solidne mogućnosti kao eventualni kandidatu opozicije za predsedničke izbore u Srbiji.

„Pitanje je, uopšte, koliko je dobro da se licitira sa imenima jer automatski te ljude stavljate na metu“, rekao je Lutovac agenciji Beta.

On je je naveo da se iz ranijeg iskustva vidi kako su prolazili neki koji su se kandidovali, poput Ivana Stambolića, koji se čak nije ni kandidovao nego je bio najavljen kao mogući kandidat, i kako su prolazili drugi mogući kandidati koji su postajali meta medija koji su pod kontrolom vlasti.

Na pitanje o tome da li je realno da opozicija ima zajedničkog kandidata, Lutovac je odgovorio da je cilj da se stane iza jednog kandidata ali da je „realno ono što učinimo realnim“.

„Ako to ne bude realno, onda će biti realno da tražimo alternativna rešenja, možda dva ili tri kandidata“, rekao je Lutovac.

On je dodao da je potrebno tražiti zajedničkog kandidata ali takvog koji neće biti samo kandidat za predsednika Srbije nego kandidat koji će otvoriti vrata sveukupnim političkim promenama. 

„Ako mi idemo u evropske integracije zato što se to od nas očekuje, onda svrha nije pogodjena. Ono što je nama potrebno je da imamo demokratsko društvo u kome funkcionišu institucije, da imamo nezavisno pravosudje, efektivnu podelu vlasti“, rekao je Lutovac i dodao da umesto svega toga Srbija ima društvo u kojem vlada jedan čovek koji preko „svojih medija i koalicionih partnera samo ispunjava ono što je njegova vizija“. 

Lutovac je danas učestvovao na skupu Demokratske stranke u Kragujevcu kod kafane „Balkan“ i razgovarao sa aktivistima stranke i gradjanima na temu „Kako zaustaviti dalje propadanje Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.