U trendu

Maja Gojković: U okviru SNS nije bilo reči o novim izborima

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da u okviru vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) nije bilo reči o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim, niti je premijer Aleksandar Vučić tako nešto inicirao.

„Ja sam sve videla iz medija. Mogu da potvrdim da nije bilo razgovora o tome ni u okviru SNS-a, ni u okviru partija vladajuće većine, niti je premijer inicirao tako nešto. Ni oko kandidata (za predsedničke izbore) ni oko izbora. Ovo što se spominje, to su normalni zakonski okviri i u krajnjoj meri i distanci (predsednički izbori) moraju biti održani u aprilu“, rekla je Maja Gojković za televiziju Pink. 

Ona je ocenila da od eventualnog održavanja parlamentarnih izbora gradjane mnogo više zanima kako će živeti u 2017. godini, koliko para će imati, kakav će biti novi budžet Srbije i kako će proteći tok sednice parlamenta na kojoj će taj dokument biti usvojen, odnosno kako će se poslanici odnositi prema tom ozbiljnom pitanju. 

Predsednica parlamenta je ocenila da izbori nisu tema broj jedan za gradjane i da zbog toga o tome nije ni bilo razgovora. 

Govoreći o predstojećoj sednici parlamenta na kojoj će biti raspravljano o budžetu, ona je rekla da će danas, nakon sednica odbora, poslanici preći na usvajanje obimnog dnevnog reda i izrazila nadu da će sve proteći u redu, odnosno da će i poslanici opozicije „imati dobre argumente“, to jest da neće biti psovki i nasilja. 

Ona je dodala da ima informacije da će prilikom usvajanja budžeta u parlament doći svi ministri, na čelu s premijerom Aleksandrom Vučićem. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar