U trendu

Maja Gojković: Žaliću se Zaštitniku gradjana

U Skupštini Srbije i danas je tokom izjašnjavanja o amandmanima na državni budžet za iduću godinu i seta pratećih zakona, došlo do verbalnih prepucanjava dela opozicionih poslanika i predsednice parlamenta Maje Gojković.

Amandmani opozicije su jednoglasno odbijani a iz dela skupštinske sale gde oni sede povremeno su se čuli glasni komentari, na šta je reagovala predsednica parlamenta Gojković tvdeći da je ometaju da vodi sednicu.

„Molim vas da me ne ometate, stalno me napadate… i Poverenik me napada… žaliću se Zaštitniku gradjana“, rekla je ironično Gojković.

Prethodno danas poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je ocenio da je ponašanje Gojković tokom rasprave o amandmanima na Zakon o budžetu bilo nedostojno funkcije koju vrši i kompromitujuće i za samu instituciju Narodne skupštine, ali i da je iznela neistine o visini njegove plate.

On je, osvrćući se na amandman kojim se traži smanjenje plate zaštitnika gradjana i poverenika, naveo da je sramno što je vreme rezervisano za skupštinsku debatu Gojković „traćila na besmislenu raspravu o diletantski artikulisanom amandmanu, jer svakom s elementarnim poznavanjem prava mora biti jasno da je na predloženi, pravno tragikomičan način, nemoguće smanjiti bilo čiju platu, pa ni platu poverenika“.

On je u saopštenju dodao da je Gojković iznela „grube neistine“ o plati poverenika, kada je rekla da je njegova plata 400.000 dinara, „da bi ga potom uz cinično ‘duboko izvinjenje povereniku’ korigovala na iznos od 376.000 dinara“, dok je plata poverenika upola manja.

„Plata poverenika za informacije, po zakonu, je jednaka plati sudije Vrhovnog suda. Shodno tome…iznosi 194.000 dinara i može se korigovati nekoliko procenata u zavisnost od minulog rada“, naveo je Šabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar