U trendu

Mali: Beograd u top 10 destinacija ovog dela Evrope

Turizam je jedna od najvažnijih privrednih grana za Beograd, koja je prošle godine imala rekordne prihode, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da je srpska prestonica jedna od top deset destinacija u ovom delu Evrope.

On je, govoreći na otvaranju 38. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, istakao da je Beograd dobio prizanje kao jedan do tri najbolja grada za kongresni turizam.

„Cilj je da ove godine oborimo rekord po pitanju broja gostiju i prihoda od turizma“, rekao je gradonačelnik i podvukao da je u prošlog godini bilo 14 odsto više turista nego u 2014.

Prihod od boravišne takse je bio 24 odsto veći, što je, kako je naveo, pokazatelj koji govori u prilog tome da turisti ostaju duže u gradu.

„Razloga za optimizam ima. U novembru 2014. bilo je 76 hotela u Beogradu, a danas ih ima 89“, rekao je Mali i dodao da je svaki deveti zaposleni u Srbiji, uposlen baš u ovoj oblasti.

Mali je poručio da grad, zajedno sa Vladom Srbije radi na unapređenju inrfastrukture, i podsetio da je prošle godine počela gradinja Beograda na vodi.

„Da spuštamo grad na reke, da radimo na brze pruge, proširenje aerodroma…“, rekao je Mali.

Er Srbija će pokrenuti letove za SAD, čime će Beograd postati most između severne Amerike i ovog dela Evrope, rekao je Mali.

Mali se zahvalio glumcu Velimiru Bati Živojinoviću koji je „iako bolestan prihvatio da snimi promotivni spot o Srbiji namenjen za tržište Azije“.

„Hvala mu puno na tome. Mi ćemo biti vrlo agresivni na azijskom i posebno kineskom tržistu“, najavio je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.