U trendu

Mali neće uslištiti molbu Balše Božovića

Odbornik Demokratske stranke u Skupštini grada Beograda Balša Božović pozvao je danas gradonačelnika Beograda Sinišu Malog da što hitnije podnese ostavku kako bi se parlamentarnim i lokalnim izborima istovremeno bili održani i izbori za gradsku skupštinu.

„Grad Beograd je jedan od najkorumpiranijih gradova u Evropi. Gradjani osećaju strah, bedu i poniženje od kada je SNS preko prinudnog organa otela gradjanima Beograda vlast u prestonici“, rekao je on novinarima pre početka sednice skupštine grada kritikujući i projekat Beograd na vodi, kao i odnos komunalne policije prema gradjanima.

On je ponovio da su izbori u Beogradu neophodni i pozvao gradonačelnika da podnese ostavku u onom vremenskom periodu koji podrazumeva sve zakonom propisane rokove, kako bi izbori za grad Beograd bili održani istog dana kada i lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji.

„Nema poente da se raspisuju izbori za Voždovac i Zemun, a da se ne raspišu izbori za grad Beograd“, kazao je Božović.Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da gradska vlast ima veoma jasan program i da ima podršku gradjana za projekte koje je započela, poput Beograda na vodi i završetka obilaznice.

„To su projekti koji su važni za život Beogradjana i za Beograd. Mi sa tim projektima nećemo stati, a opozicija će imati priliku da vidi da li gradjani podržavaju šta mi radimo na izborima u svih 17 opština grad Beograda, pa ćemo videti kako će proći“, kazao je Mali.

On je rekao da sigurno neće uslišiti molbu Balše Božovića da podnese ostavku.

„Te priče o mojoj ostavci su još jedna u nizu besmislenih laži DS. Tako su lagali da imam 24 stana u Bugarskoj, pa ih nemam. Tako su lagali da je premijer bio u Dubajiu, pa nije bio. Hteli su izbore. Imaće izbore u republici, u svih 17 opština. Neka pokažu gradjanima šta nude Beogradjanima od onog što mi nudimo“, kazao je Mali.

On je rekao da će izbori u gradu biti u 17 opština, a da su izbori za odbornike na redu 2018. godine.

Slično je ponovio i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević koji je naveo da nisu ispunjeni uslovi za održavanje izbora u gradskoj skupštini.

„Što se tiče grada, čvrsta stabilna većina, dobri rezultati rada i u ovom trenutku nema potrebe da se održe gradski izbori. Rezultati izbora za Skupštine opština će vam pokazati raspoloženje gradjana“, kazao je Nikodijević novinarima pre početka sednice gradske skupštine.

„Ja bih pozvao opoziciju da dan nakon izbora razgovaramo o rezultatima, da vidimo kako su gradjani ocenili i nas i njih. Ako tada gradjani budu iskazali nepoverenje ili imali primedbe na naš rad, možemo da razgovaramo“, kazao je on.

Nikodijević je kazao da opozicija obično traži izbore, a kada se raspišu od njih beži „kao djavo od krsta“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.