U trendu

Mali: Očekujem da direktor Infostana podnese ostavku

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je odluka Infostana da na uplatnicama doda stavku osiguranja domaćinstva bila katastrofalna i da očekuje da direktor tog preduzeća do kraja dana podnese ostavku.

„Ja sam već rekao da će neko snositi odgovornost i očekujem da on podnese ostavku, jer je učinio nešto bez znanja Skupštine grada, Upravnog odbora preduzeća, a na štetu građana Beograda“, rekao je Mali novinarima u Pionirskom gradu.

On je kazao da je ovo prvi put za vreme njegovog mandata da traži nečiju ostavku i da bi voleo da bude i poslednji.

„Smatram da svi moramo da radimo kao tim u interesu građana i ovako nešto ne sme da se dešava“, rekao je gradonačelnik dodajući da će i ubuduće u sličnim situacijama postupiti na isti način.

Na uplatnicima za Infostan koje su dostavljene građanima je i stavka od 200 dinara za osiguranje domaćinstava, koja je neobavezujuća za korisnike usluga tog preduzeća.

Zaštitnik građana Beograda Katarina Žeželj je najavila da će sprovesti danas kontrolu rada Infostana u vezi sa neosnovanim fakturisanjem stavke osiguranja na septembarskim računima, i najkasnije za 24 sata dati preporuke iz svoje nadležnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.