U trendu

Mali: Poboljšaćemo kvalitet usluga u domovima zdravlja

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Službu za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja „Zvezdara“ i obećao da će Grad Beograd na trogodišnjem planu pomoći i finansirati projekte za poboljšanje usluga u beogradskim domovima zdravlja.

Podsetivši da u Beogradu od ukupno 16 domova zdravlja njih 12 ima mamografe, Mali je rekao da je prioritet da se utvrdi šta im je sve potrebno od opreme i kadrova i na koji način može da se poboljša kvalitet usluga za Beograđane.

„Potrebno je da utvrdimo šta je prioritet, a šta nije kako bismo na trogogodišnjem palnu definisali sve i završili ciklus investicija koji će umnogome poboljšati uslugu u domovima zdravlja i koji će našim sugrađanima dati mogućnost prevencije ne samo raka dojke nego i raznih drugih bolesti jer je to prioritet Gradske uprave u ovom trenutku“, istakao je Mali.

Podsetivši da se oktobar u mnogim zemljama sveta obeležava kao mesec u kojem se skreće pažnja na rasprostranjenost raka dojke, Mali je ukazao na važnost prevencije i ranog otkrivanja te bolesti.

„Veoma je važno da ukažemo našim sugrađankama da 15-20 minuta koliko traje pregled nije ništa u donosu na ono šta se dobija, a to je da se omogućuje prevencija raka dojke jer na taj način možemo da spasimo veliki broj života u Beogradu i Srbiji“, naglasio je gradonačlenik.

Mali je ponovio da će Grad Beograd raditi na prevenciji i da će zbog toga investirati koliko god treba i u kadrove i u opremu kako bi taj cilj ostvarili.

Direktorka Doma zdravlja „Zvezdara“ Dragana Trifunović-Balanović zahvalila je Gradu Beogradu za svu podršku koji su im pružili.

„Grad Beograd je naš osnivač i mi smo dužni da pružimo kvalitet usluge, ali zaista bez njih ne bismo mogli što se tiče opreme i razumevanja“, rekla je ona.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će Grad Beograd pomoći da za tri godine beogradski domovi zdravlja „budu mesto gde će naši sugrađani, koji nisu pacijenti nego sugrađani doći i prekontrolisati svoje zdravlje i da domovi zdravlja zaista budu centri prevencije „, istakla je Trifunović Balanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar