U trendu

Mali: Vrtic Dragan Lakovic od utorka otvoren za malisane

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će vrtić „Dragan Laković“ na Novom Beogradu, koji je bio zatvoren zbog sumnji da se u njemu nalaze opasne materije, u utorak, 20. oktobra biti otvoren za decu.

„Nakon što je održan sastanak između izvođača, projektanta, Agencije za investicije i Instituta Vinča, utvrđeno je šta sve treba da se ukloni kako bi deca bezbedno boravila u ovom objektu. Između ostalog, neophodno je da se očisti jonizator, kao i da ventilacija bude uključena 24 sata dnevno, kako bi se postigla čistoća vazduha koja je bezbedna za boravak dece“, rekao je Mali, a saopštio Beoinfo.

Mali je kazao da izvođač ima zadatak da do petka ukloni sve što je navedeno kao problem, i da će zatim u ponedeljak biti izdata i potvrda da je prostor bezbedan za boravak dece.

„Mislim da je važno što smo na samom početku dobro reagovali i izmestili svu decu iz ovog objekta. Urađene su ozbiljne i opsežne analize, i sada smo potpuno sigurni da će deca biti bezbedna“, istakao je gradonačelnik.

Deca su prestala da idu u vrtić početkom septembra, nakon što je na incijativu roditelja Predškolska ustanova „11 april“ tražila od Instituta Vinča da ispita materijal od koga je izgrađen vrtić.

U pitanju je novoizgrađeni vrtić koji je otvoren pre godinu dana i koji može da primi 315 mališana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar