U trendu

Marina Fratucan: Emisija Radar skinuta sa programa RTV-a

Urednica više puta nagradjivane emisije istraživačko-analitičkog novinarstva „Radar“ Marina Fratucan izjavila je da je sinoć emitovana poslednja emisija iz tog serijala, jer je novo rukovodstvo Radio-televizije Vojvodine (RTV), pod izgovorom da se od 20. juna prelazi na „letnju šemu“ emitovanja, skinulo tu emisiju” sa programa.

„Takav potez smatram političkim pritiskom, jer je ovo bio najlakši način da se, pod izgovorom da se uvodi letnja šema, reše emisije koja je bila trn u oku svakoj vlasti, a naročito ovoj, i da tako spreče da se postavljaju pitanja koja se ne svidjaju premijeru“, kazala je Marina Fratucan agenciji Beta.

Ona je navela da je „Radar“ emitovan svakog utorka, bez prestanka i bez obzira na godišnje doba, od septembra 2011. godine do sinoć, i ocenila da je reč o političkom pritisku novog rukovodstva RTV-a.

Dodala je da je vršiocu dužnosti glavne urednice Prvog programa Televizije Vojvodine Nadi Kalkan poslala spisak mogućih tema koje bi se tokom leta obradjivale u „Radaru“, ali joj je nakon toga saopšteno da emisija neće biti emitovana tokom leta, jer će u prvom planu biti „lakše teme“.

Marina Fratucan je dodala da je bezuspešno tražila da razgovara i s vršiocem dužnosti generalnog direktora RTV-a Miodragom Koprivicom.

Prema njenim rečima, „Radar“ je skinut sa programa, iako spoljna produkcija koja proizvodi tu emisiju ima ugovor sa RTV-om do 30. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar