U trendu

Marković (JS): Nisu problem čokolade nego ustaške table u Jasenovcu

Predsednik Jedinstvene Srbije i poslanik vladajuće koalicije Dragan Marković Palma uputio je danas protestno pismo predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović zbog, kako je naveo, najgrubljeg vida diskriminacije i skandaloznog ponašanja, nakon dodele čokoladica iz Srbije deci u Dubrovniku.

„Kolindi Grabar Kitarović ne smeta ustaška tabla postavljena pre par dana u Jasenovcu, mestu najvećeg stratišta u Drugom svetskom ratu, a smetaju joj čokolade proizvedene u Srbiji. Ona je, nakon saznanja da je deci u Dubrovniku podelila čokolade iz Srbije, rekla da je izuzetno razočarana, neugodno iznenadjena i da će se izviniti deci i roditeljima“, kazao je Marković u pisanoj izjavi.

On je dodao da hrvatska predsednica očigledno zaboravlja da kompanija hrvatskog preduzetnika Ivice Todorića ima na stotine maloprodajnih radnji i robnih kuća u Srbiji i da je u njima 40 odsto robe proizvedene u Hrvatskoj.

„Poruka koju je poslala predsednica Hrvatske je najružnija poruka koju je mogla da pošalje i koja narušava ekonomske odnose Hrvatske i Srbije. Robna razmena izmedju Hrvatske i Srbije je 80 prema 20 odsto u korist Hrvatske i time je njena izjava još skandaloznija, a nalazi se na čelu države koja sebe zove članicom Evropske unije“, naveo je Marković.

Marković je ocenio da su čokoladice proizvedene u Srbiji najbolje u Evropi.

„One nisu problem, ali su problem ustaške table u Jasenovcu i skandalozno vredjanje Srba prilogom o ubistvu porodice Zec 1991. godine u Zagrebu, emitovanom pre dva dana na hrvatskoj televiziji, razbijanje ćiriličnih tabli, ponovno ubijanje i proterivanje Srba i veličanje ustaštva“, ocenio je Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.