U trendu

Mediji su pod velikom kontrolom vlasti

Sadašnja medijska slika Srbije je pod izraženom kontrolom jednog čoveka i njegove vlasti koju karakteriše bahat i surov odnos, ocenjeno je u Gornjem Milanovcu na tribini u petak uveče „Novinari pred narodom“.

Bivši šef Deska u Večernjim novostima Srdjan Škoro istakao je da je u informisanju sve pod kontrolom, uz stalno prisutnu cenzuru, pri čemu najveće pravo na sve informacije ima premijer.

„Stalno ponavlja da neće ići u kampanju za predstojeće izbore, a u medijima ne izlazi iz kampanje, objašnjavajući da se ubi od rada, iako je istina da nikada nigde nije radio“, rekao je Škoro.

Kolumnista lista Danas Dragoljub Draža Petrović ocenio je da se ni posle predstojećih izbora medijska slika u Srbiji neće promeniti i da će Aleksandar Vučić biti „još više zacementiran na vlasti, jer nema opoziciju“.

„Obećao da će smeniti (ministra odbrane Bratislava) Gašića, ali tek je prošlo dva meseca, i ima vremena, a pozivam narod da glasa za Vučića, jer je njegova vlast inspirativna i ako on ode o kome će da se piše“, zapitao je Petrović.

Novinar lista Nedeljnik Mihailo Medenica ocenio je da Srpska napredna stranka svaku kritiku doživljava kao zlu nameru, i ko misli drugačije, ocenjuje se kao nenormalan ili je visoki funkcioner Demokratske stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.