U trendu

Merkel u sredu uveče dolazi u Beograd

Nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Beograd u sredu uveče posle čega će razgovarati s premijerom Aleksandrom Vučićem, saopštio je njen portparol.

Glavne teme poseta Albaniji, Srbiji i BiH 8. i 9. jula biće bilateralni odnosi, ekonomska i energetska pitanja, kao i predstojeća konferencija o Zapadnom Balkanu.

Merkel će po dolasku u Beograd iz Tirane, imati sastanak i večeru s Vučićem, a sutradan će razgovarati i s predsednikom Tomislavom Nikolićem. Zvanični sastanci u četvrtak, 9. jula počinju doručkom s predstavnicima civilnog društva.

Nemačka kancelarka će u sredu u Tirani razgovarati s albanskim premijerom Edijem Ramom i predsednikom Bujarom Nišanijem i s Ramom učestvovati na nemačko-albanskoj ekonomskoj konferenciji.

Posle Srbije u četvrtak, 9. jula, nemačka kancelarka putuje u Sarajevo gde će razgovarati s premijerom Denisom Zvizdićem i članovima predsedništva BiH, a posetiće i izložbu „Srebrenica 11/07/1995“ i sastati s predstavnicama udruženja Majke Srebrenice, objavljen je na sajtu nemačke kancelarke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar