U trendu

Mihailo Crnobrnja novi predsednik Evropskog pokreta u Srbiji

Profesor Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju Mihailo Crnobrnja izabran je za novog predsednika Evropskog pokreta u Srbiji, saopštila je danas ta organizacija.

Kako se u saopštenju navodi, Crnobrnja je povodom izbora najavio da će kao predsednik Evropskog pokreta slediti primere Živorada Kovačevića i Vlastimira Matejića.

„Put kojim sada krećem utrla su dva posebno velika čoveka u istoriji Evropskog pokreta u Srbiji, Živorad Kovačević i Vlastimir Matejić. Trudiću se da dostojno sledim njihove primere“, izjavio je Crnobrnja na sednici Skupštine Evropskog pokreta u petak, 11. decembra.

Crnobrnja je doktorirao 1976. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bio je ministar u Vladi Srbije, direktor Zavoda za društveno-ekonomsko planiranje (1986-1989) i ambasador Jugoslavije pri Evropskoj uniji (1989-1992).

Kako se u saopštenju dodaje, Crnobrnja je 2002. godine pokrenuo i vodio Jedinicu za evropske integracije koja je kasnije prerasla u sektor, i konačno u Kancelariju.

U dva mandata bio je član Saveta za evropske integracije Vlade Srbije. Član je Foruma za medjunarodne odnose EPuS i glavni i odgovorni urednik „Bele Knjige“ Saveta stranih investitora (2010. do 2015.).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar