U trendu

Mihajlo Grupković (LDP) novi predsednik Skupštine opštine Vračar

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Vračar većinom glasova za predsednika lokalnog parlamenta izabran je Mihajlo Grupković iz Liberalno demokratske partije (LDP), a njega su predložili Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije.

Grupkvić je izabran sa 23 glasa, a zasedanju je prisustvo svih 45 odbornika koji su glasali tajno.

Samo glas manje 22, dobio je drugi kandidat za predsednika Skupštine opštine Vračar – Branimir Kuzmanović kojeg su predložile liste „Vračar slobodno“ i pokret Dosta je bilo.

Novi predsednik vračarskog parlamenta, prihvatajući kandidaturu, naveo je da to čini kako u toj opštini ne bi bila uvedena prinudna uprava.

Grupković je preuzeo predsedavanje sednicom.

Na konstitutivnoj sednici trebalo bi da bude izabrano opštinsko rukovodstvo, uključujući i predsednika opštine

Lista „Vračar slobodno-Branimir Kuzmanović“, koju čine Demokratska stranka, Socijaldemokratska stranka, Liberalna demokratska partija, Levica Srbije, Socijaldemokratska unija i Nova stranka, osvojila je 17 mandata na izborima 24. aprila.

Lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobedjuje“ osvojila je 16 mandata.

Pokret Dosta je bilo osvojio je sedam mandata, Socijalistička partija Srbije tri, dok je Demokratska stranka Srbije osvojila dva mandata.  

Sednica je trebalo da bude održan 10. juna, ali tada nije bilo kvoruma. Na nju nisu došli predstavnici liste „Vračar slobodno-Branislav Kuzmanović“, izuzev odbornika LDP-a, kao ni predstavnici pokreta Dosta je bilo. Došlo je 17 od 45 odbornika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.