U trendu

Mihajlović: 2016. godina borbe protiv nasilja nad ženama

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je da će predložiti Vladi Srbije da 2016. godinu proglasi godinom borbe protiv nasilja nad ženama.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, Mihajlović je istakla da je cilj vlade da naša zemlja bude društvo jednakih šansi i da „zato ne treba da pristajemo na ništa manje od dostojanstvenog života za svakog građanina i građanku jedne normalne i pristojne Srbije“.

Kako je saopštio Kabinet potpredsednice vlade, Mihajlović je podsetila da se završava globalna kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

„Zato ću predložiti vladi da 2016. proglasimo godinom borbe protiv nasilja nad ženama“, poručila je potpredsednica vlade.

Mihajlović, koja u ime vlade koordinira i aktivnostima državnih institucija usmerenih ka poboljšanju položaja Roma, podsetila je da su pripadnici romske zajednice među najosetljivijim kategorijama društva.

„Srbija neće biti moderna država sve dok i 600.000 građana i građanki romske nacionalnosti ne budu imali uslove za pristojan život i dok ne budu imali perspektivu za svoju decu“, zaključila je Mihajlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.