U trendu

Milovančev: Neistinite optužbe Nove stranke na račun Luke Novi Sad

Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev odbacio je danas optužbe Nove stranke da to preduzeće ne poštuje Zakon o javnim nabavkama i naveo da je Luka Novi Sad počela primenjivati taj zakon onog momenta kada je Uprava za javne nabavke odgovorila pozitivno na njihov upit da li ih zakon obavezuje na to.

„Nova uprava Luke Novi Sad, odmah nakon postavljenja, zatražila je mišljenje Uprave za javne nabavke da li zakon obavezuje i Luku Novi Sad, kao preduzeće sa većinskim državnim kapitalom, da sprovodi javne nabavke. Od trenutka kada je Uprava odgovorila potvrdno, Luka primenjuje Zakon o javnim nabavkama u potpunosti“, naveo je Milovančev u saopštenju.

Nova stranka optužila je danas Luku Novi Sad i Milovančeva da nije objavljivala oglase za javne nabavke, iako je po zakonu bila obavezna na to.

„Luka Novi Sad je za više od dve godine, koliko važi Zakon o javnim nabavkama, objavila samo pet oglasa na Portalu javnih nabavki i sve u poslednja dva meseca. To znači da su Zakon o javnim nabavkama počeli primenjivati za dve godine zakašnjenja“, navela je Nova stranka.

Novosadski odbor Nove stranke zatražio je da ovakva negativna praksa Luke Novi Sad bude na odgovarajući način sankcionisana.

„To nije iznenađenje ako se zna da je na čelu Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, hirurg po profesiji i  stručnjak za malverzacije u javnim nabavkama, zbog kojih je već osuđivan kao direktor Instituta za plućne bolesti“, piše u saopštenju.

Ovu optužbu Milovančev je nazvao „apsolutnom neistinom“.

„To je laž! Takav nasrtaj na tuđu čast i ugled je kažnjiv po zakonu i to važi i za one koji saopštavaju laži i za one koji ih prenose“, naveo je on u saopštenju.

On je rekao da Novu stranku čini nekoliko bivših članova „ozloglašene“ Demokratske stranke i upitao ih zašto se nisu interesovali za postupke stare uprave u Luci Novi Sad, koju je postavljao DS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.