U trendu

Ministar da razgraniči stranačku od državne funkcije

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski optužio je danas ministra policije i potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Nebojšu Stefanovića da ne može da razgraniči stranačku od državne funkcije i ocenio da se to najbolje vidi na primeru dešavanja u Beloj Crkvi.

„Ministar policije je pokazao u više navrata da ga moramo uzimati sa rezervom, jer je svojim izjavama otvorio dilemu da li je u mogućnosti da razgraniči stranačku od državne funkcije“, rekao je Bugarski novinarima.

Prema njegovim rečima, o tome svedoči i saopštenje MUP-a od sinoć u kojem se navodi da je uhapšena osoba koja je u petak u incidentima u Beloj Crkvi koristila biber sprej zapravo pripadnik privatnog obezbedjenja, a ne, kao što je ministar tvrdio, predstavnik Demokratske stranke (DS) ili Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

On je pozvao Stefanovića da dodje u Novi Sad kako bi zajedno pogledali snimke iz Bele Crkve. „Očigledno je da ti snimci izgledaju nešto drugačije, nego oni koje pokazuje njegov monitor“, rekao je Bugarski.

Dodao je da je ministar Stefanović tvrdio i da je svojim očima video ugovor koji je opština Bela Crkva navodno potpisala sa jednom privatnom firmom za obezbedjenje i podsetio da ga je u tome demantovao načelnik opštinske uprave Tomislav Dmitrović, koji je juče saopštio da takav ugovor ne postoji.

„Po kom osnovu je onda privatno obezbedjenje u petak čuvalo zgradu opštine od odbornika te iste opštine“, upitao je Bugarski.

On se složio sa ocenom ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički da nova vlast u Beloj Crkvi ne može da deluje legalno dok njeno ministarstvo ne da takvo mišljenje.

Bugarski je ponovio da će se vojvodjanske vlasti povodom incidenata u Beloj Crkvi obratiti Evropskoj uniji i tražiti zaštitu za gradjane Vojvodine.

„Mi moramo da ukažemo na sve ovakve slučajeve, kako bismo predupredili eskalaciju nasilja u kampanji, a o tome je govorila i ministarka. Ne činimo ništa što nije u interesu gradjana cele Srbije“, rekao je Bugarski.

Povezane vesti:

Sa Fejsbuka nestali zapisi o incidentu u Beloj Crkvi

Nova vlast u Beloj crkvi samo ako ministarstvo odobri

Bela Crkva nije imala ugovor sa privatnim obezbedjenjem

Ministarstvo traži hitan izveštaj iz Bele Crkve

Upravni sud nadležan za sporove oko izbora funkcionera

Odbornici prespavali u sali Skupštine Bele Crkve

Smenjena vlast u Beloj Crkvi, DS i LSV ne priznaju sednicu

SNS krši zakone i Ustav

Bačen suzavac na odbornike u Beloj Crkvi

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.