U trendu

Ministarstvo gradjevinarstva da objavi izvodjače radova na Koridoru 11

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je danas Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pismo u kome sugeriše tom ministarstvu da učini javno dostupnim podatke o investitorima i izvodjačima radova na Koridoru 11.

Pismo je upućeno nakon što se grupa gradjana obratila povereniku da tokom izvodjenja radova neretko dolazi do prouzrokovanja štete na njihovoj imovini, a da ne mogu naknadu štete da traže na sudu, jer je nekad investitor javno preduzeće „Putevi Srbije“, a nekad „Koridori“.

Grupa gradjana je navela da ne mogu da dodju ni do informacija ko su izvodjači radova.

„Ne postoji nijedan legitiman, opravdan razlog da se gradjanima otežava mogućnost da koriste sva pravna sredstva radi ostvarivanja prava na naknadu eventualne štete na njihovoj imovini. Nema takodje nijednog opravdanog razloga da podaci o investitorima i izvodjačima radova na autoputu budu nedostupni javnosti“, ocenio je Šabić.

On je podsetio da je država u obavezi da gradjanima svako ostvarivanje prava učini lakšim i jednostavnijim, a da nezadovoljstvo zbog odsustva potrebnih informacija otkloni.

Kako je poverenik naveo u pismu, to ministarstvo treba te podatke da objavljuje i redovno ažurira na zvaničnoj elektronskoj prezentaciji ministarstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar