U trendu

Mirković: Registrovali smo glasilo Tanjug info

Beogradsko preduzeće „Telegram“ upisalo je u Registar medija pri Agenciji za privredne registre (APR) glasilo „Tanjug info“, javila je beogradska Moja TV, čiji osnivač Saša Mirković kaže da je na taj način „sačuvana tradicija najvećeg srpskog brenda u oblasti informisanja“.

„Tanjug kao novinska agencija je bio institucija i lider u regionu, koji je zvanično prestao sa radom dana 5. novembra ove godine, kada je to objavljeno u Službenom glasniku“, rekao je Mirković.

„Imajući u vidu da smo pre izvesnog vremena preuzeli najstariji sportski list Sport, koji postoji već 70 godina, mogu slobodno da kažem da smo na neki način postali čuvari tradicije srpskih medija“, izjavio je još Mirković.

U Registru medija u APR-u, glasilo „Tanjug info“ upisano je pod formom „dnevne i periodične novine“. Informativni servisi nedavno ugašene državne novinske agencije Tanjug i dalje su u Registru medija, pod formom „servisi novinskih agencija“.

Vlada Srbije je, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju, 5. novembra donela odluku o prestanku postojanja novinske agencije Tanjug, jer u procesu privatizacije nije bilo kupca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar