U trendu

Miroslava Milenović medju ličnostima godine po izboru OEBS-a

U hotelu Hajat u Beogradu večeras su uručene nagrade Ličnost godine koje OEBS već deset godina dodeljuje pojedincima iz Srbije za doprinos promovisanju vrednosti koje ta organizacija zastupa.

Medju ovogodišnjim dobitnicima nagrade je i forenzičarka za računovodstvo i članica Saveta za borbu protiv korupcije Vlade Srbije Miroslava Milenović koja je nagradjena za doprinos u oblasti borbe protiv korupcije i za zalaganje za slobodu medija.

OEBS je ranije saopštio da je izveštaj Saveta o vlasničkoj strukturi i kontroli medija, objavljen prošlog proleća, koristio  metode forenzičkog računovodstva za identifikaciju vlasničke strukture i netransparentno finansiranje medija.  

Milenovićeva je, takodje, obučavala pripadnike policije, tužioce, novinare i zaposlene u Savetu, u oblasti forenzičkog računovodstva i tehnika pranja novca, kako bi poboljšali veštine u istraživanju prevara i korupcije.

Ovogodišnji dobitnici su nagradjeni i za rad policije u zajednici, kao i omladinski aktivizam.

Nagradjeni su oficir za vezu sa zajednicom u Policijskoj upravi za Niš Marija Randjelović i Kancelarija za mlade u Preševu.

Marija Randjelović nagradjena je za posvećenost promociji rada policije u zajednici i povećanju poverenja gradjana u rad policije. Ona je tokom ove godine bila kontakt osoba i za LGBT prava i koordinator za prevenciju nasilja u porodici.

Kancelarija za mlade u Preševu, koju predstavljaju Agon Ajeti i Valon Arifi, odabrana je zbog izuzetnog doprinosa omladinskom gradjanskom aktivizmu i zalaganju za poštovanje ljudskih prava tokom izbegličke krize.

Kao jedan od najznačajnijih doprinosa Kancelarije navodi se promovisanje pozitivnog pristupa zajednice prema izbeglicama i migrantima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.