U trendu

Mirović: Vojvodina dobila ogromnu podršku Vlade Srbije

Predsednik vojvodjanske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je Vojvodina dobila ogromnu podršku Vlade Srbije u svakom smislu za realizaciju značajnih projekata i da će u narednoj godini budžet pokrajine dobiti i konkretnu podršku.

Nakon zajedničke sednice vlada Srbije i Vojvodine u Novom Sadu, on je kazao da je premijer Srbije Aleksandar Vučić upoznat sa svim što se radi kada je reč o svim uštedama i povećanju efikasnosti u realizaciji budžeta.

„Dobili smo snažnu podršku za realizaciju projekata od nacionalnog značaja – nastavak realizacije projekta pozorišta u Subotici i izgradnja zgrade RTV-a“, kazao je Mirović.

On je rekao da je na današnjoj sednici bilo mnogo dobrih tema i mnogo dobrih projekata.

„Nadamo se da ćemo opravdati poverenje. Bilo je danas 20 tačaka dnevnog reda. Ovo je veliki dan za Vojvodinu. Nismo razgovarali o politici koja ovde više ne stanuje, koja je poražena na izborima, već smo se fokusirali na konkretne stvari. Želimo da Vojvodina prednjači“, kazao je Mirović.

On je izrazio uverenje da će u svih 20 oblasti o kojima je bilo reči biti i konkretnih rezultata.

Mirović je rekao da je „zadovoljan ovim impulsom“.

Zajednička senica Vlada Srbije i Pokrajinske vlade održana je danas posle 13 godina i počela je oko 9.00 u zgradi Banovine u Novom Sadu.
Predstavnici vlada razmatrali su pitanja koja se odnose na podsticaje razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Vojvodine, status projekta izgradnje Kliničkog centra Vojvodine, projekte razvoja navodnjavanja, kao i prioritetne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture na teritoriji Vojvodine.

Članovi vlada razgovarali su i o nalaženju rešenja za najugroženije objekte obrazovno-vaspitnih ustanova, predškolskih, škola i univerziteta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar