U trendu

Misija Srbije u UN reagovala na govor Edija Rame

Misija Srbije u Ujedinjenim nacijama reagovala je povodom poziva premijera Albanije Edija Rame državama koje nisu priznale nezavisnost Kosova da to učine jer se time „neposredno doprinosi jačanju stabilnosti i mira u regionu“.

„Dozvolite mi da uputim poziv onima koji nisu priznali Kosovo da to učine. Priznanjem Kosova dajete neposredan doprinos jačanju stabilnosti, mira i saradnje u regionu. Priznanje Kosova od svih država Ujedinjenih nacija biće dobro i za samu Srbiju“, rekao je Rama u jučerašnjem govoru u UN.

RTS je preneo da je Ambasador Srbije u Ujedinjenim nacijama Milan Milanović reagujući na Ramine navode, rekao da je albanski premijer zloupotrebio govor u Generalnoj skupštini i zavarao zemlje članice UN da se dijalog vodi između dve države – Srbije i Kosova.

On je precizirao da je reč o pregovorima Beograda i privremnih institucija samouprave na Kosovu i poručio da Kosovo nije nezavisna država, niti članica UN.

Milanović je podsetio da se u Briselu, pod pokroviteljstvom Evropske unije, vode razgovori o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ukazujući da bi takve izjave premijera Albanije mogle da ugroze pozitivne rezultate dijaloga i zaustave budući napredak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.