U trendu

Muftija Zukorlić: Stanje u Bošnjačkom veću negativno

Muftija sandžački Muamer Zukorlić ukazao je danas, na sastanku sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Majklom Kirbijem, na loše stanje u Bošnjačkom nacionalnom veću ocenivši ponašanje većine u tom veću negativnim za Bošnjake i sve političke procese.

Kako se navodi na sajtu Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija je ukazao i na nužnost da se u Sandžaku prekine praksa feudalnog odnosa lokalnih vladajućih faktora, da se omoguće pošteni, transparentni izbori, kao i da se prestane sa praksom zloupotrebe budžetskih sredstava gradjana u partijske svrhe, navodeći kao primer zloupotrebu tih sredstava za finansiranje partijskih medija vladajuće strukture u Novom Pazaru.

Kirbi je ocenio da loši socijalni i ekonomski uslovi generalno, u svakom društvu, predstavljaju jednu od negativnih energija zbog kojih mladi postaju meta raznih loših ponuda.

Tokom jednosatnog razgovora u Novom Pazaru, muftija Zukorlić i ambasador SAD Majkl Kirbi razmenili su stavove o pitanjima u vezi sa lokalnom i regionalnom stabilnošću sa posebnim osvrtom na proces demokratizacije i pridruživanja Srbije Evropskoj uniji, kao i refleksije dogadjaja sa Bliskog istoka na ovaj prostor.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.