U trendu

MUP će i dalje ulagati u policiju

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će to ministarstvo nastaviti da ulaže u policiju kako bi bila „moderno, efikasno i kvalitetno opremljena i spremna za sve zadatke“.

Stefanović, koji je prisustvovao uručenju donacije preduzeća „Jugoinport SDPR“ Specijalnoj antiteorističkoj jedinici (SAJ) rekao je da će se naredne godine nastaviti projekti zahvaljujući kojima će sve jedinice policije biti opremljene sa više opreme, oružja i tehnike.

„SAJ je u prethodnom periodu pokazala izuzetnu osposobljenost i obučenost u različitim aktivnostima, od sprečavanja delovanja različitih organizovanih kriminalnih grupa do upada u narko laboratorije. Ne postoji situacija koju oni ne mogu da reše“, rekao je Stefanović.

On je dodao i da je SAJ „ozbiljna, udarna sila“ u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala i dodao da donacija preduzeća „Jugoimport SDPR“ predstavlja nastavak procesa modernizacije u opremanju SAJ-a.

To preduzeće doniralo je SAJ 70 balističkih prsluka i 140 zaštitnih ploča, a pripadnici SAJ-a su, koristeći donirane pancirne prsluke, izveli pokaznu vežbu simulacije prilaza i dinamičkog upada u zabarikadirani objekat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.