U trendu

Na sudu mora da dokazuje da nije zvao Avganistan

Meštanin sela Brdjani kod Gornjeg Milanovca Miloš Bradonjić (52) sprema se da na sudu dokaže da sa mobilnog telefona ne zove Avganistan i satelit zbog čega su mu stigli ogromni računi.

Bradonjić je kategoričan da njegova četvoročlana porodica nikada sa mobilnog nije pozvala bilo koga u inostranstvu, jer nikoga i nemaju, a telefon je uvek kod njega i nije moguće da ga neko zloupotrebi.

Kako je izjavio za agenciju Beta za skoro tri godine koliko koristi paket Telekoma „Boks 4“ stalno je plaćao beznačajna prekoračenja od ugovorene cene, ali su računi „eksplodirali“ krajem godine.

„U oktobru mi je stigao račun na skoro 7.000 dinara, a za novembar 5.000 dinara i tražio sam listing jer sam siguran da ne prelazim odobreni iznos i kada sam ih dobio, pomislio sam da se neko šali“ kaže Bradonjić.

Na listinzima je pisalo da je obračun izvršen na osnovu poziva odredjenih brojeva u Avganistanu i satelitu, što odbacuje kao „čistu ludost“.

Usledila je žalba koja je odbijena, zatim obraćanje Zaštitniku gradjana Saši Jankoviću koji ga je uputio na Uniju potrošača ili sud, a Potrošačkom savetniku poslao je svu dokumentaciju, očekujući odgovore.

„Ovo ću isterati do kraja jer Telekom neće da udje u suštinu i da utvrdi ko u moje ime i odakle zove Avganistan i satelit“, rekao je Bradonjić.

Iz Telekoma je stigao odgovor 30. decembra da se njegov pretplatnički broj, kao i serijski broj kartice i telefona poklapaju sa svim pozivima i „da im je žao što nisu u mogućnosti da prigovor prihvate kao osnovan“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.