U trendu

Nagrada policajcu koji je odbio mito

Policajac iz Policijske uprave Vranje Miroslav Nikolić (28) biće nagrađen, pošto je odbio mito od 300 evra kako bi propustio autobus sa ilegalnim migrantima, saopštila je vranjanska policija.

Nikoliću je 22. oktobra sa kolegom Srđanom Milenkovićem, kontrolisao saobraćaj na putu Vranje – Vladičin Han, kada mu je prišao nepoznati čovek i ponudio mu pare da propusti autobus sa ilegalnim migrantima koji je trebalo da naiđe.

„Tada sam se našao u za mene nesvakidašnoj situaciji. Ponudio mi je 300 evra da okrenem glavu na drugu stranu“, priča Nikolić.

On navodi i da se ni sekund nije premišljao šta da uradi i da je odmah obavestio dežurnu službu Policijske stanice Vladičin Han.

Kasnije je Milenković, koji je sa Nikolićem bio u patroli, zaustavio autobus sa migrantima koji nisu imali lična dokumenata, niti potvrde o izraženoj nameri za azil u Srbiji.

Policija je privela sve osumnjičene za prevoz i krijumčarenje migranata, prenela je Policijska uprava u Vranju čiji načelnik Slađan Velinović je rekao da će Nikolić biti nagrađen.

Nikolić ne smatra da je uradio nešto posebno što ne bi uradile i druge kolege jer „to je naša dužnost i obaveza“.

Nikolić je zbog dobrih rezultata rada i posvećenosti poslu vanredno unapređen i više puta nagrađivan a posebno se istakao u spasavanju ljudi tokom poplava u Obrenovcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar