U trendu

Naložen prekid radova na zidu u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Kosovsko Ministrstvo životne sredine i prostornog planiranja donelo je odluku o prekidu radova na zidu koji se gradi na severnoj strani mosta na Ibru, javili su danas prištinski mediji.

Na zidu je postavljen zapisnik Inspekcije Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja u kojem se konstatuje da se do daljeg obustavljaju radovi. Odluka je doneta juče, što se konstatuje datumom zapisnika.

Ministarka za dijalog s Beogradom, Edita Tahiri izjavila je juče da je obavestila EU o protivzakonitoj gradnji zida pored mosta na Ibru u severnom delu Kosovske Mitrovice koju, kako je navela, sprovode paralelne srpske insitucije pod uticajem Beograda.

„Izgradnja zida je protivzakonita i u suprotnosti s Briselskim sporazumom za revitalizaciju Ibarskog mosta i biće zaustavljena“, kazala je juče Tahiri posle sastanka radne grupe za sprovodjenje sporazuma o revitalizaciji mosta na Ibru.

Ona je rekla da je vreme zidova na Kosovu prošlo i da je došlo vreme slobode kretanja, a uklanjanjem barijera s Ibarskog mosta okončano je „neslavno“ doba barikada.

„Nećemo dozvoliti nove zidove i barikade. Zakonom ćemo zaustaviti radove u tom delu grada i da bismo srušili taj zid. Sinoć sam zvanično obavestila Evropsku uniju o ovim negativnim dešavanjima, o nelegalnoj gradnji, koju izvode opštinske paralelne strukture orkestrirane iz Srbije“, rekla je ona.

Tahiri je o tome razgovarala sa šeficom kancelarije EU na Kosovu Natalijom Apostolovom koju je obavestila o problemu.

„Delegacija EU će stići na Kosovo i to će biti glavna tema našeg sastanka“, rekla je Tahiri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar