U trendu

Napad na evropsku budućnost Balkana

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je napad na premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici zapravo napad na evropsku budućnost građana Srbije i pokušaj zaustavljanja regionalnog pomirenja.

„Danas svi dugujemo veliku zahvalnost premijeru za hrabrost i nepokolebljivost. Stavio je politiku saradnje i mira u regionu ispred loše bezbedonosne procene i lične bezbednosti, i otišao da pruži ruku pomirenja bošnjačkom narodu“, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ona je to ocenila kao hrabar, častan i dostojanstven potez premijera Vučića, a organizatore, kako je navela, pokušaja atentata optužila da su želeli da Srbiju i sve zemlje u okruženju vrate u prošlost, na početak devedesetih.

„To bi našu decu, decu Bošnjaka i Hrvata, vratilo na put sukoba, neizvesne budućnosti, straha i patnje. I među Srbima i među Bošnjacima postoje oni koji bi i dalje da ratuju, koji bi da ponovo vrate krug osvete“, ističe se u saopštenju potpredsednice Vlade Srbije.

Ona je istakla da je politika predsednika Vlade Srbije politika pomirenja i uspostavljanja dobrih odnosa s drugim narodima, ekonomska i kulturna saradnja, preoblikovanje Balkana iz područja ratova u moderni evropski region.

„Neretko u istoriji atentat je služio kao sredstvo zaustavljanja prosperitetne politike i uvođenja haosa. Napad na našeg premijera znak je upozorenja za sve nas, i Srbe i Bošnjake i Hrvate, ali i Evropsku uniju da ovakve stvari u budućnosti ne smemo da dozvolimo i da posle ovog sramnog napada zajedničkim snagama svi treba da stanemo uz premijera i pomognemo mu još više da dođe do što boljih bilateralnih odnosa sa svim zemljama u okruženju“, poručila je Mihajlović.U Potočarima je juče održana komemoracija povodom 20. godišnjice genocida u Srebrenici. Napad na Vučića dogodio se kada je krenuo u Memorijalni centar, kada je na njega iz mase bacano kamenje i flaše sa vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar