U trendu

Napad na Miroslavu Milenović nije prijavljen policiji

Načelnik Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za Beograd Dragan Kecman izjavio je danas da napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije Miroslavu Milenović nije zvanično prijavljen policiji i tužilaštvu, ali da je policija samoinicijativno reagovala na osnovu informacija u medijima.

„Policija je samoinicijativno, iz svog delokruga nadležnosti, reagovala na informaciju koja je objavljena u medijima da je, u ulazu zgrade u kojoj živi, napadnuta i pretučena Miroslava Milenović, članica Saveta za borbu protiv korupcije. Moram da napomenem da ovaj događaj nije zvanično prijavljen nadležnim državnim organima – policiji i tužilaštvu“, rekao je Kecman, a navodi se u današnjem saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je policija izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i kontaktirala Miroslavu Milenović, koja, kako se navodi, „nije bila spremna na saradnju da pojasni sve okolnosti događaja“.

„Izjavila je samo da je s leđa udarena drvenim predmetom po glavi od strane nepoznate osobe. Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji i zatražila pomoć nadležne zdravstvene institucije koja bi konstatovala povrede, ako ih ima, kao i težinu povreda. Ostavili smo broj telefona na koji može da nas pozove u bilo koje doba dana ili noći“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija obavestila Prvo osnovno javno tužilaštvo.

„Po njihovom nalogu, prosledićemo im detaljan izveštaj. Bez obzira što gospođa Milenović ne želi da sarađuje s policijom, mi intenzivno radimo na ovom slučaju do identifikacije i pronalaska napadača. Ovim putem je pozivamo da slučaj prijavi nadležnim državnim organima“, navodi se u saopštenje.
 
MUP je saopštio da je policija u septembru postupala po prijavi Miroslave Milenović da je prate nepoznate osobe.

„U konsultaciji s nadležnim tužilaštvom, koje je naložilo da se obavi još jedan razgovor s njom kako bi pojasnila činjenice u vezi s tim dogadjajem, policija je gospođi Milenović uputila poziv na koji se ona nije odazvala“, navodi se u saopštenju MUP-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.