U trendu

Napadač na novinarku Milicu Ivanović platiće 50.000 dinara u humanitarne svrhe

Goran Živković iz Vučja, koji je 5. novembra fizički napao novinarku Bete, listova Blica i Alo i urednicu portala Jugmedia Milicu Ivanović, uplatiće svoju kaznu od 50.000 dinara u humanitarne svrhe.

Na takav predlog Ivanovićeva je pristala danas u Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu, koje je Živkovića, po prijavi policije, gonilo za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do 5 godina.

„Prihvatila sam predlog napadača zato što je priznao krivično delo, pokajao se i izvinio se. Pedeset hiljada je minimalan iznos i mislim da je najbolje da se potroši u humanitarne svrhe“, kazala Ivanovićeva.

Živković, koji je rukovodilac pogona hladnjače i predsednik sindikalne organizacije „Porečja“, napao je novinarku u krugu te fabrike kada mu je postavila pitanje o platama zaposlenih.

„Ovaj slučaj treba da posluži za primer svima koji misle da su novinari na radnom zadatku nebranjena meta. U mom slučaju, leskovačka policija je odmah reagovala i privela napadača, a tužilac je dan kasnije umesto na prekršajnoj, insistirao na krivičnoj prijavi“, istakla je Ivanovićeva.

Prema podacima Nezavisnog udruženja novinara Srbije, u toku ove godine napadnuto je 35 novinara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.